Tillsammans med stora namn tillverkare, hittar du massor av billiga kinesiska Made Android streaming enheter, ofta säljs till fynd-källare priser. Problemet med dessa är att de är en riktig blandad påse, och det är sällan klart vad du kommer att få. Medan en handfull köra Googles officiella Android TV OS, avsedd för storbilds-användning, fjärrkontroller och streaming-tjänster, majoriteten kör programvara baserad på standard smartphone Android, ibland utan tillgång till Google Play Store. Vad värre är, de är ibland beroende av äldre eller anpassade versioner av viktiga appar-som Netflix eller Amazon Prime video-som inte levererar tillförlitlig högkvalitativ streaming.

Detta kan låta nedslående-men om du vill köra Kodi då en Android-Box kan vara den perfekta plattformen. Kodi har en diffust rykte, men själva appen är helt lagligt, och är ett bra sätt att titta på video från legitima källor eller från din egen NAS-enhet.

Bara vara medveten om att Kodi kan också användas för att olagligt strömma filmer och TV-program från skumma webbplatser, och vissa säljare erbjuder “fullt laddade” Kodi lådor som kommer med alla tillägg som krävs för att göra det i en IPTV box. Om du går utforska dessa funktioner, kan du vara förirrande utanför gränserna för lagen.